معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل با توصیف جنبههای روحی و جسمی مصرفگرایی، مدیریت مصرف و رشد علمی خانوادهها را برای داشتن سبک زندگی سالم در عصر حاضر ضروری دانست.
به گزارش روابط عمومی، تشریفات و امور بینالملل استانداری اردبیل، رضا قاسمیان در نشست علمی و تخصصی چالشهای ازدواج، خانواده، جوانی جمعیت، فرزندآوری و توسعه سلامت در جامعه، اظهار کرد: باید با طرح سوالات کلیدی در زمینه میزان مصرف حواس پنجگانه خود از جمله کتاب خواندن که نوعی مصرف فرهنگی است، بتوانیم کیفیت زندگی خود را ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه همه ما در حال مصرف هستیم، افزود: گوش دادن به اخبار، تماشای فیلم، خوردن غذاهای مختلف و توجه به اطراف، همگی نوعی از مصرف وجود انسان است که بر اندیشه و نوع زندگی وی تأثیرگذار است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل ادامه داد: حضور در فضای مجازی و مصرف محتویات این فضا توسط ذهن، تأثیرپذیری بسیاری از خانوادهها از آن و رواج لذتطلبی، از جمله مصارف تهدیدآمیز برای ذائقه انسان است.
قاسمیان با بیان اهمیت پرهیز از رهاشدگی مصرف و مدیریت سبک زندگی سالم در عصر حاضر، تصریح کرد: کاهش فرزندآوری و ازدواج در حال حاضر حاصل متغیرهای مختلفی بوده که از مصرف شدن و مصرف کردن اطلاعات و محتواهای فضای مجازی بر جوانان ما تأثیرگذار شده است.
ضرورت مدیریت بهموقع تغییرات فرهنگی ناشی از گسترش رسانهها
امیرحسین واعظی، رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزشوجوانان نیز در این نشست با بیان اینکه کشور در حال حاضر با چالشهای جمعیت و خانواده مواجه است، گفت: مشکلاتی چون کاهش نرخ باروری، پیری، افزایش سن ازدواج و مشکلاتی از این قبیل، حاصل تغییر ارزشها و نگرشهای جوانان است.
وی افزود: تغییر نگرش نسبت به تحصیلات، شغل، فرزندآوری و تغییر نقشها، حاصل تغییرات فرهنگی ناشی از گسترش رسانهها است که اگر بهموقع مدیریت نشود، پیامدهای بسیاری خواهد داشت.
واعظی اظهار کرد: مشکلاتی چون سالمندی و عدم انسجام جمعیتی، موجب کاهش رشد اقتصادی و نیروی کار میشود که راهکارهای حل این مشکلات، ارتقای فرهنگی جوامع، آموزش، حمایتهای اقتصادی و توانمندسازی زوجین و خانوادهها برای حفظ تمایل به ازدواج و فرزندآوری است.
گفتنی است، در این نشست علمی و تخصصی، تعدادی از اساتید دانشگاه تهران و افزون بر ۲۰۰ نفر از فعالان حوزه ازدواج و خانواده حضور داشتند.
پایان پیام